top of page

Υγεία

κουτάλι φαγητού με ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα γύρω
από την Υγεία και την αξία του ελαιολάδου:

Mayo Clinic

The World’s Healthiest Foods

Medical News Today

μεσογειακό τραπέζι με σαλάτα και δίπλα ένα μπουκάλι ελαιόλαδο Kotsonis

Ελαιόλαδο: Υγεία στην υγρή της μορφή!
Ένας σπουδαίος σύμμαχος

 

Σε μια εποχή που ο άνθρωπος τείνει όλο και περισσότερο να ασχολείται με την υγεία του και τις καθημερινές συνήθειες που την εξασφαλίζουν, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Μεσογειακή Διατροφή έχει γίνει αντικείμενο δεκάδων επιστημονικών μελετών που αναλύουν και εξηγούν τα οφέλη της. Βάση αυτής της διατροφής είναι το ελαιόλαδο, που έχει χαρακτηρισθεί ως ο «Χρυσός της Μεσογείου» ακριβώς για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα οξέα και αντιοξειδωτικά όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρδιοπαθειών και καρκίνου αλλά παρέχει και μεγάλη αντιφλεγμονώδη προστασία ενάντια σε νόσους όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρθρίτιδα και το άσθμα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί κλινικά πως το ελαιόλαδο::

 

  • Μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL)

  • Διατηρεί την περιεκτικότητα του αίματος σε     «καλή» χοληστερίνη (HDL)

  • Βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου και γενικότερα του πεπτικού συστήματος

  • Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων

  • Προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου

  • Βοηθάει στη ρύθμιση του μεταβολισμού των διαβητικών

  • Λειτουργεί ευεργετικά στα κύτταρα του δέρματος.


Το καλό ελαιόλαδο είναι όμως μόνο η αρχή για μια καλύτερη υγεία. Για μια πιο προσεγμένη αλλά και γευστική διατροφή συνδυάστε το με: φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ψάρια, λευκό κρέας αλλά και κόκκινο κρέας σε λιγότερες όμως ποσότητες.

Hill_line_kotsonis_2_edited.png
bottom of page